Vihreä päiväpeitto oli tuotu Toppilan perhekahvilaan lasten leikkejä varten. Ihastuin heti ääneen, Voi ku komian vihreä, onko tuo ostettavissa? -Riehkastii aikamme, ja myönnettäköön että olin pahin riehuttaja, ja Peikkomuori Pikkupeikkojen seassa. Peitto oli pöydän päällä, ja sen alla oli Pikkupeikoilla pesä, ja Peikkomuori kävi aina nuuhkuttelemasa, että jos pikkupeikot tuoksu kovin makialle, niin rouskutirouskutikutikutinamnam! Ja sitä rataa riehkastiin menemään, nii että syke hakkas kahtasattaa, ja polovet oli mustelmilla.

Peikkomuori alako hiipua, mutta Pikkupeikot koitti pitää fiilistä yllä että muori tulis heitä rouskuttelee, ja siinä rytinässähän tuo peitto sitten repes. Lupasin auliisti korjata sen, ja palauttaa sitte. Mutta sainkin sen itselleni! Ja edelleeen olen Päiville sangen kiitollinen :) -Vihreä löysi seurakseen vaalianpunasen, aivan samankuosisen yhenhengen peiton (ylläripylläri, kiekkarista 5 snt). Tuo vihreä kun on leviämpi, ja aikomuksena onkin lohkaista revennyt osa pois, mutta tekemistä on hiastanu niinkin säälittävä asia ku haluaisin irrotella tuon hapsureunan talteen, ja ommella lopullisen peiton reunaan :D -No, jonain päivänä saan sen aikaan. Vaalianpunasen kuvio on himpun pienempi. Ja en ossaa päättää värjäisinkö sen oranssiksi vai ruskiaksi. Oon kallistumassa oranssiin, mutta ehkä ensin kokeilen, kuinka hilipakan riitasoinnun tuo peitto tuollaisenaan sais aikaan :) ?

Oikialla oleva ex el kokonen teeppari on merkkiämallia Marimekko Mika Piirainen, vuojelta ööööö, ainaki tuollaisen turkoosin kassin oon ostanu vuonna 2006. Ja se oli komia, mutta suhteutettuna 65 euron hintaan, mua harmittaa mm. rikkoutunu vetoketju ja vääränväriset tereet, jotka oli ommeltu niin huonosti että eka kesänä rispaantu kankaan reuna näkyviin.. Suomalaista laatua? -En oo valittanu toistaseksi mihinkään, ku on ollu tuota säpinää senverran, joten tässä teen periaatteellisen poikkeuksen, jupisemalla julkisesti, ennen asianmukasta reklamointia. Ks. kassi oli toinen samaisen merkin täydellä hinnalla ostettu veska, joka on hajonnut totaalisesti noin vuoden käytön jälkeen.... Kauankohan Marimekon Rahastajan esmes pitäisi kestää??  Oonko tyhmä, jos kaipaan useampaa kuin yhtä vuotta?

No palataksemme paitaan, hankin sen Kontin hintarallista, jolloin siellä oli kaikki vaatteet -50%, ja pulitin paiasta kolme äyriä. Iso koko on vain hyvä, kun haakuilen että saisin siitä jopa pari lastenvaatetta, sitten joskus ku jaksan. Kuosi miellyttää edelleen, vaikkein tiiämuista ees nimiä. Mutta niillä nimillä ei ookkaa väliä. Usseimmiten tahtoisin pääasiassa välttää kovin tunnistettavia merkkejä/näkyviä logoja.

Mutta kaikki tyynni, ihanan kesäsiä kuvia meijän minipuutarhasta, ja niin somat peitot että huhheijaa.

-Lissu