Katsokaa ja ihailkaa! Poikasen ensimmäinen huovutustyö, ensimmäinen ompelutyö, ja luonnollisesti eka vetskarin kiinnityskin. Ja kuin on suoraa vetskan sauma jyristetty, Wau!

Viivin vinkeillä alotettiin ompelukoulu, kun olin aina aatellu etten uskalla vielä antaa ommella, ku loukkaavat ittensä. Vaan mitäpä tuo Herra, ekat minuutit pidin kiinni kaasusta ja kankaasta. Ja kun homma alkoi luistaa annoin tehdä itse. Ja siinä se makaa. Ensin huovutettu, sitten tukikankaalla tuettu vuorikangas, ja vuoritus yhteen, sitten vetskari, ja lopuksi sivusaumat. Ja on ylpeää nuortamiestä. Vaa on syytä ollakki. Pikkuse ehottelin Poikueelle että jos kouluun mennessä vaatettaisivat ittensä, ku nuin sutjakkaasti huristelevat. Pienempien huovutukset ja ompelut taitaa olla kuvaamatta. Sieltä syntyi paian koristeita, ja ne myös ommeltiin itse paitoihin.

Tällaisen Joululinnun Poikanen havaitsi teekoon aulassa, yks päivä käydessämme. Hän halusi välttämättä päästä tutkaileen lähempää, ja kysyi että saako käydä katsoon lintua, ja tehä semmosia kotona. Tottakai, moinen oma-aloitteisuus kunniaan. Tämä on koekappale, mutta kaunis sellainen, ja Poikasen omaa käsialaa. Sen jälkeen meillä on ollut oikeen Lintutehas välillä. Ja aikas monet ystävät ovat saaneet Joululintuja postissa. Lasten omien suunnitelmien mukaan, kelle ja mitä :)

Isä ja Äiti sai tällaisen Joululinnun. Jotenki kummasti osas napata värit huoneesta, musta päiväpeitto, punaset lamput..

Näitä samaisia Lintusia käytiin Poikasen kanssa tekemässä myös vuodeosaston potilaiden kanssa. Itse siellä ollessani huomasin viriketoiminnan pitkälti puuttuvan, ja kysyin lupaa saada sitä voimien puitteissa pitää. Valitettavan huonon kunnon vuoksi päästiin vasta nyt, ja piti olla muutaman ihmisen ryhmä. Vaan eihän Mummot ja Vaarit malttaneet, kun heillä oli niin tomera vetäjä. Ihana oli katella, kuin myytyjä olivat. Lopulta kaikki alkoivat puuhastella, vaikka ensin epäröivät. Kun Poikanen vaan alkoi jakaa kartonkia, ja kysyi minkävärisen haluat? -Jos vanhus epäröi, niin Poika sano reippaasti, minä voin auttaa, piirtää ja vaikka leikata jos et jaksa. Lopulta eräskin Mummo joka ei meinannut mitään jaksaa, teki kolme lintua :) -Kyllä sieltä saa hyvän mielen pitkäksi aikaa. Pienessä ryhmässä oli lopulta yli kymmenen osallistujaa :/ -En saisi vetää niin isoa ryhmää ilman koulutusta yms, mutta olihan mulla apuveturi, josta tulikin päävetäjä :D

Lopuksi teimme kukka-asetelmia. Astioiksi kävin tyhjentään meidän taloyhtiön metallinkeräyksestä, kaikki isot säilykepurkit. Pesin ne ja taittelin reunat turvallisiksi, muuan piharoihun kuorikin sai komean ruusupeitteen :) Käpyjä, oksia, lehtiä ym keräsimme lasten kanssa pitkin syksyä, kartongit ja materiaalit oli kertyneitä, ja saimme myös sponssausta kukkasienessä Keijun kukkapuodista, Kiitos! -Olisittepa nähneet onnelliset ilmeet. Sekä kukkia Kempeleen K-Supermarketista.

Lopuksi tein vielä itse pieniä asetelmia, ja hoitajat aikoivat antaa niitä syntymä- ja nimipäiviä seuraavana päivänä viettäville :)

Kuvamateriaalia en sieltä napsinut edes valmiista töistä, vaikka kamera olikin mukana. Koska mukava ja lepponen tekemisen meininki olisi saattanut sammua siihen. Niinpä annoin kameran lämmitellä laukussa. Ei kaikkea tarvitse dokumentoida .

-Lissu

Ja vielä Kiitokset Keijun kukkapuoti sekä Supermarket Kempele tukemisesta viriketoiminnassa.