Olen pitkään halunnut tehä lapsille joulusukat. Nyt joulusukista on puhuttu pitkin syksyä, ja tänäänhän oli viiiimeinen mahdollisuus. Aloimme penkoa mieluisia sukkakankaita, mutta mikään ei kolahtanut. Kunnes löysimme pussin, jossa oli osittain käytettyjä, siis uudelleen käytettyjä, vaipoiksi yms froteevaatteita. Ja täsmälleen kolme kappaletta sellaisia, joista saisi näpsäkästi Joulupussin. Olkoot se nyt vaikka pussi.

Ihanat Poikaseni innostuivat oitis, ja saivat ihan sovinnolla päätettyä kuka saa minkä värisen pussin, ja sitten vain jonottamaan saumurin viereen, kun ne valmistuu. Eli Typyn kalenteri kuoriutui vanhoista potkareista, jonka lahkeet taitaa olla lisä-imuna pussin antajan lapsukaisilla. Poikanen valitsi punaisen paian, jossa oli napillinen kaulus, (että mahtuu isommatkin tavarat tonttu pudotteleen)  ja huom. illalla molemmat napit olivat auki ;D -PikkuÄppi, reppana vesirokkonen valikoi keltavalkoraitasen paijan jämän, josta oli hihat tiessään.

Ompelin vaatteet pusseiksi, annoin lasten itse liimata 1-24 tarrat, jotka napataan päivämäärä kerrallaan numero pois. Ja aina voi jäljellä olevista laskea, montako aamua jouluun on! Ja sitten kaiveltiin hengarit vaatteittelle, ja ripustettiin olkkarin hyllykköön, jossa on sopivasti kolme laatikkoa.

Kätevä, etten sanoisi. Muina vuoden aikoina vaatteet palvelee nukenvaatteina, reissussa yövaatepussina...

-Lissu-tonttu