....tähtitaivas on sininen. Pirtti on jo pesty puhtoinen, piha valkoluminen

Lapsoset hyörii ja huiskii, joululahjoista kilvan kuiskii, metsiköstä kuusi kannettiin, lasten iloks pirttihin.

Arkityönsä väki lopettaa,

kaikki aattoa odottaa.

Pirtissä jo kuusi kohoaa,

valot yöhön pilkistää.

Sielläpä silloin laulut ne soivat,

suuret, pienet kun karkeloivat

Makeisia syödään, jaellaan,

lapset kiittää riemuissaan.

Aamupala masukkaan, ja kalenterille! Aaton kunniaksi, pussit pullisteli bokseista. Iskäki oli käyny kalenteripusseja täyttämäsä tonttujen lisäksi.

Aamupalan jälkee yhessä tutkailemaan mitä Tonttu on yöllä kantanu kuusen alle. Jokkaiselle löytyy jotaki.

Pienimies saa reenata isän roolia. Hoivavietti on ollut pökerryttävä, ja Typyn vauvasta on kiistelty päivittäin. Ja vaikka kuinka ihmiskauppa on kiellettyä sarkaa, oli mummulla jemmassa yhen kaupan lopetusmyynnistä tällaisia eteviä ipanoita, jotka puhuvat neljää kieltäki jo noin pieninä. Sen ku vähä taputtelee niin löytyy suomiki sieltä ;D Niinpä Äppi sai tämä viimeisen vaavin hellään huomaansa. Kärryt löyty kirpulta, 2€ ja vaikuttavat ikiliikkujilta. Kunnes täystuholaisemme toisin todistavat. Lisäksi vauvantarvikkeita tutti, pulloja, sosepurkkeja ja lusikka.

Koko päivän pentu on kulkenu hoitokassin, vauvan ja kärrien kans. Syömäänki tullaan niin että vauva on vieressä parkissa. Saa nähä mite yöt mennee, pittääkö vauvan päästä viereen. Perustaako Äppi perhepejin :)?

Nämä tuli perheen naisväelle. Ylemmän sain minä rakkaalta. Ja lahjakortin intialaiseen päähierontaan, vautsi. Alempi on tuntemattoman Tontun Typylle lahjoittama? -Täytyy olla odellinen selvännäkijä että tuo hopeisen rannerenkaan, vaaleanlilalla perhosella. Typyähän nuo hempeilyt ihan pyörryttää. Ja okei, tuohan ne särmää muuhun väritykseen.

Typyllä koru oikeassa käjessä, ja rasiaki siinä esillä.

Mulle rakastamaani hopiaa, sopivan ronskissa muodossa

Ja edesmenneen Mummun joulukaktus pistää parastaan, onhan nyt juhla!

Ja tämän joulun uus koriste on Mummun muistoksi ostettu Weisteen lintu. Kuusi on muuten hopeisten koristeien verhoama, mutta aamulla siinä oli lisänä karamellikeppejä.

"Joulupukki verraton, saanhan kuiskuttaa,

nyt kun mulla hiukan on, jouluasiaa.

Tiedän että kiireinen, olet nykyään.

Kuitenkin kai pikkuisen, ehdit viipymän?

-

Jos et jouda meidän luo itse tulemaan,

tontut kuusen alle tuo säkin mukanaan.

Siskojen ja veljien, toiveet kuulethan,

silloin saamme iloisen, joulutunnelman,

-

Veeti saa sen kitaran, Pieta rattorin,

Paavo nuken, kärrytkin, Musti makkaran.

Mulle jos tuot paketin, aivan minkä vain,

lahja on se parahin, sulta kun sen sain.

(englantilaisen joululaulun hienoinen väännös)

Meille ei tarvi mustin makkaraa, mutta naapurin *Mustille sen antaisin, ettei tarttiis neljän viiden pintaan aamutuimaan alkaa louskuttaa.

Sopi niin hyvin, kun meillä ei ole vielä pukki koskaan käyny, ja taaskin kun alettiin puhua joulusta, niin lasten oma mielipie oli, että mieluummin tónttu yöllä, Ja mikäs sen parempaa vanhemmile, Pois karnevaali ja päivänmittanen odotus ja jännitys. Itku ja märy ku pelottaa. -Pieni miinus on että kun se on käynyt ilmi ettei meillä käy joulupukkia, sitä ollaan sitte aattoillasta aina keskenää muksuin kans. Ku Isä kuskaa ala-ikäsiä pukkeilijoita. -Toisaalta, onhan se kannatettavaa tienata ite rakettirahat, jotka voi sitte parin viikon päästä ampua savuna taivaalle :DD

 

Hyvvää ja rauhallista Joulua,

terveyttä, onnia, hyvvää mieltä, ja onnekasta uutta Vuotta 2011!

 : Lissu