Yli vuosien jälkeen rohkenin ottaa tilaustyön, Ystävälleni, kaksosten äidille "Pikkumusta" kastejuhlaan. Huomioiden että syöttäminen sujuu näppärästi kahden vauvan, ja juhlien emännöimisen kanssa. Oi onnea kun sain tehtyä, Voitto minulle. Kuukauden melkee kestiki, pikkuhiiljaa, ensin kaavat, sitten leikkuu, ja ompelu parissa erässä. (Oudommille selitystä hehkutukselleni aina kun saan jotain aikaan, on sairauteni, joka on syönyt toimintakykyni alle viidesosaan normaalista)

 

Tyylikkäästi itse itseäni kuvaten, ja imetysluukkuja vilautellen. Sivveellisyys-syistä pistin kuitennii paian alle, ettei tule sanomista.

Materiaali on joustamatonta samettia, malli ylhäältä siro, ja vartalon myötäinen. Kauluksessa on säädettävä kuminauha, jolla pääntien kokoa ja singoalla vaikutelmaa voi säätää. Helma levenee lantion seudulta hillitysti alaspäin, ja kuminauha kokoaa väljyyden pussihelmaksi. -Jotta tyyli olisi yhtenäinen, tein ns. purrihihat, eli rypytystä olkapäälle, ja kuminauhalla ylimääräinen väljyys kasaan hihansuulla.

Alemmista kuvista Mantan päältä näkyy kuinka alla on paksusta resorista tehty imetysosa, jossa on vähän kolmion malliset aukot, ettei rintsikoiden nipsut pääse kovin kauas karkaamaan :) Resori-osa on kiinni kädentien saumasta ja alareunastaan etukappaleessa, ja päällimmäinen kappale tulee reilusti yli saumakohdan, jotta voi olla huoleti, ettei alusvaatteet vilkattele.

Mekko alkoi olla valmis, huristelin viimeisiä saumoja, kun puhelin pöydällä piippaa. Tulee viesti, joita en ikinä haluaisi viestinä. Mummu on nukahtanu pois hetki sitten, ei ehitty sinne. Menossa ollaan. Äiti pääsi ikijouluun.

-Näyttääpä puku tosiaan mustalta. Nyt tarvis olla reipas ja tehä sitte usiampiki kolttu. On tulossa hautajaiset, ja Rakasta mummoa haluan kunnioittaa pukeutumalla hyvin. Toivottavasti jaksan. Itelle ja lapsille. Onneksi pääsin ihan vasta käymään Mummun luona, Ja hän taas tunsi nimeltä, niinku joka ainoa kerta, ihmetteli vain että miten oon ehtiny kihloihin, ja naimisiin, ja sulla on noin sievä tyttöki. Laitetaan lapselle vähän ruokaa sivuun :)

-Mekon malli ja kaavotus on omat, ja täytyy kyllä huomauttaa etten ole ikinä käyttänyt, enkä nähnyt imetysvaatetta. Arvelin sen loogisesti olevan jotain tällaista. Useamman iltapuvunkin olen työvuosina tehnyt, joissa on mahdollisuus imettää :)

-Lissu